fotografías

Les fotografies evoquen els records de la nostra memòria

La paraula fotografia prové del grec photós (llum) i graphe (escriptura) i significa “dibuixar amb la llum”. Està considerada com la tècnica que permet obtenir i guardar imatges de forma permanent.

Avui en dia tots tenim una aparell fotogràfic que ens emportem quan anem d’excursió, de viatge, quan tenim una celebració important amb la família o amb els amics, quan volem descobrir nous indrets al nostre voltant i enregistrar-los… Parlem d’aparell fotogràfic perquè ara ja no només són les càmeres les que ens permeten fer fotografies i captar el moment, sinó que també hi ha dispositius mòbils, com els smartphones o les tablets, que ens permeten fer fotografies. Fins i tot, gràcies als avenços tecnològics podem compartir les nostres imatges a Internet i que la gent ens les pugui comentar o compartir a l’instant.

“La memòria no guarda pel·lícules, guarda fotografies”

Amb aquesta frase, l’escriptor txec Milan Kundera ens fa veure la importància que tenen les fotografies en la nostra memòria: la nostra memòria emmagatzema imatges, reté moments que per alguna raó o una altra vol mantenir presents.

I per si de cas la memòria ens fa una mala passada, a tots ens agrada guardar en un espai físic, sigui en paper o en format digital, aquells moments viscuts que ara es converteixen en records i ens transmeten sentiments, emocions, sensacions… I a la vegada ens serveixen per reflexionar sobre el pas del temps.

Vist així, sembla fàcil poder decidir què volem recordar i què no a partir de les fotografies: si captem amb un aparell fotogràfic aquells moments que ens fan treure un gran somriure i ens provoquen alegria, de ben segur que els mantindrem a la memòria i els podrem recordar cada vegada que mirem les imatges. Les fotografies ens permeten tornar a reviure un trosset de la nostra història que s’ha convertit en un record molt valuós.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *